20091205

cuma Tuhan tahu apa aku rasa sekarang.

dari mana harus aku mula. mungkin entri ini semacam emosial, atau sekadar emo tak pepasal. ya. ini mungkin aku yang korang suma takkenal.mungkin.

*menung panjang*

ya. sudah 19 tahun aku bernapas. menjadi pelakon atas pentas lakon ciptaan Tuhan ini. sudah beratus ratus manusia aku jumpa. sudah bersepah sepah dosa aku lakukan. ya, aku memang tak sesempurna korang. tak se hot, se bijak, se cool korang. tapi aku ada perasaan . aku ada perasaa bersalah. bersalah dengan diri sendiri. dengan abah aku setentunya.

yes, aku memang rapat sama abah.

ok, mari aku kecilkan sedikit skop luahan-jiwa-aku yang korang menyampah nak baca ni kan.

ok, aku admit. aku rasa teramat berdosa. aku rasa diri aku kotor. aku rasa sangat hipokrit. aku rasa bodoh. dan sangat MENYESAL.

kalaulah.
ya berdosa kalau aku kata kalau kan?
ah pegilamam.

ah , kalaulah aku tidak sejahat itu dua bulan lepas,
kalaulah aku tidak kotorkan kaki aku jejakkan diri aku ke rumah itu,
kalaulah aku reti duduk diam di bilik sendiri,
kalaulah aku tidak gila enjoy ketika itu,
kalaulah aku dengan dea tak putuskan hubungan itu,
kalaulah hati aku tidak dibutakan dengan kata kata manis si sial itu,
kalaulah aku tidak kenal lelaki itu,
kalaulah.

kalaulah semua itu tak terjadi, aku tidak akan rasa semenyesal ini.

Tuhan,
maafkan aku.

Tuhan,
tarik nyawaku nanti dengan sesopan adanya.

*diam*

hari hari aku lalui, aku tipu diri sendiri. memang aku gembira. ketawa. tp dalam hati. damnit!

sebelum aku balek ke uni, abah pesan,
jaja, belaja elok2 .
abah sayang jaja.

kalaulah abah tahu anaknya yang sorang ini, tak sebaek yang dea sangka. oh. hancur.
hancur hati dea.

aku sayang abah.
aku lebih rapat dengan abah lebih dari mama.

abah paham aku lebih.
aku bangga ada abah mcm abah.
dea selalu beri apa aku mahu.
dea selalu paham perasaan perempuan aku yang kadangkala persis lelaki ini.


Abah,
maafkan jaja.


Tuhan,
moga2 hari yang mendatang selamatkan aku dari terhanyut dari bahana bahana sial itu lagi. moga aku menjauh dari mereka mereka yang hanyutkan aku ke himpit kotor dunia.
MOGA.

ilafyuuuu everyone.

4 comments:

Anonymous said...

xpe,as long kite berniat nak brubah kan? anything boley jd. :)

jaja karen said...

:)

nand nasyari said...

we are in da same shoes jaja...
nand pon rapat ngn bapak lebeh dr mak...
n 1 thing were both doing the same mistakes..
n sume tu bcoz of guys.. nand tau cane rasa sume tu..honestly nand xmmpu nk ubah lg menda tu..
marilah kite sesame cube utk berubah..huhu

jaja karen said...

is it ?
haha, yes! kita sama. i rapat ngn abah i doe.
yess, i dah ready nak berubah. moga2 kita berdua berjaya kan. :) Insyallah.