20100901

Deep,



Situations always make u down.Situation selalu kasi kau stuck.Betul.Aku setuju.Sebab bukan semua orang boleh handle semua benda dalam keadaan yang sangat chill.Sebab kau kau semua dan aku selalu dihantui dengan perasaan takut.Takut untuk berlari.Lari dari masalah cilaka. Takut untuk bersuara.Stage fright.Takut dengan kebenaran.Takut ditinggalkan.Takut kena reject misalnya.Takut pada perubahan yang memakan segala jenis bentuk virtual atau ilusi diri kau.Kau kapel dengan seorang mamat ini.Dia baik. Dia janji cinta kau forever.Tapi satu hari. Kau mahu terus terang. Kau dah pernah menjalang dengan jantan lain - ini contoh.Kalau kau straight forward, kau akan ditinggalkan. Kalau kau tak cakap, kau dihantui perasaan bersalah yang sangat mendalam sampai kau mati. Kau choose kau mahu yang mana. Sial kan pilihan yang ada? Sebab tu aku kata. Choices itu kadang kadang sialan.Kau dying secara illusionally.
Life isnt great as you think.Habis takkan kau mahu bunuh diri?Bagi aku. So then, Always faking a smile.Always pretending that nothing ever happen.Being a freako. Being a weirdo.Scream yourself with the music.Making your fren smile.Faking a smile. Pretend that you;re damn happy. Because bukan kau seorang yang sedang pretending sekarang ni. There are lots more than you think.Lots more.Trust me, bitch, there are lots.


Banyak dari kita , hidup dalam pura pura.

6 comments:

muhamad ezham said...

Amores Perros

Cik Jaja Lee said...

What the heck is that?

muhamad ezham said...

filem.
maksud die, love is bitch.

Cik Jaja Lee said...

best tak? short film ke?

muhamad ezham said...

filem lah.
feature.
agak mendap.
aku tertidor-tidor tengok cite tu.

Cik Jaja Lee said...

baru nak tengok. tp bila kau cakap nak tertidor tengok. malas ah pulak.hehe