20100216

awesome CNY holiday! :D

lepas lepak dengan empat orang gila who were faratam,g,lan,faez cikimak yang lepaknya sikit punya round kl ni sampai ke genting membawa ke bb lalu ke sunway, aku memang dah betul bateri kong time tu. balik uniten je dah pukul 2 tengahari. gile tak gile la der.memang aku mengantuk gilaa. malam tu pulak nak pi kj. nak tgk OCK! plus, jumpa taan ngan najeee. layan punya layan.agak berpeluh jugak la even tak mosh pon. duk lepak je pon panas sebab venue sangat sangat "besar" . kan taan? then habis. then jumpa azri rotten dekat depan studio grido. dia kasi zine. tiga zine. semuanya menarik bagi aku. full of motivation and information.part interview band xlumbrahx tu memang aku baca mcm orang gila. sengih sorang2.betul la kata orang. malang tak berbau. masa otw balik dari KJ. kete kolep mengalami eksiden which is yang kasi aku trauma satu malam. tapi aku tabik.. kete alep memang ternyata kebal! sembah rock satu kali.pesanan dari kerajaan jgn gedik2 nak speed kalau nak rushing pon.


Long live kete kebal kolep! =)

trauma jugaklah sampai tak buleh nak tido. herr. esok pagi setelah 3 trip ktm aku tgu. akhirnya dapat gak aku sampai wangsa maju.gile lembab ah sial ktm. kang aku bunuh driver ktm ni kang sapa pulak nak drive kan?dalam keta aku dok denga mak faez sembang. yang aku ingat nama yusuf haslam, ahmad tamimi saregar, ogy ahmad daud.,kebanyakkannya orang filem la. penulis skrip la katakan. agak seronok jugak la dengar orang orang seni berborak. tambah pengalaman kata orang. sampai2 je kuantan. lepak rumah nenek faez-yang-tak-pernah-normal tu dulu, semenatara tunggu tuan rumah a.k.a syuukk datang amik kitorang. peramah jugak lah family faez ni. mak dia paling sempoi wa cakap lu. huhu.then aku, faez, mia, lyn,apitt, raf,dengan membe syuk gerak TC, erm. sitution dia aku dah buleh agak. mesti bersepah couple memadu asmara kat tc neh. mat rempit takpaya cakap la. ade jek kat celah2 mana2. then kitorang decide lepak tepi pantai. orang gile je mandi malam2 buta kat tc kan. layan punya layan. masing2 layan feeling. borak2. emo2 skit. bila aku tgok ombak kat pantai je, aku rasa sayu gila. aku rasa hidup aku penuh dengan masalah. rase mcm masalah tu datang lepas tu pergi. rasa sayu lain macam.~~siries beb. efect pantai ni laen mcm skit weyyyy. korang patut lepak pantai kalau agak agak tensen tu.memang hilang kejap tekanan.

lepas lepak sisha makan makan french fries, kitorang pon gerak balik rumah syuk. tabik satu kali la. rumah dia mmg superb bagi aku. tatahu la kalau korang kan.then masing masing pejam mata.

esoknya kitorang nak gerak cheratinggggggggggggggggggggg.:D :D . yeahhhh. before gerak tu. cam-whore duluuuu dengan AM 8564! wuuuuuu. smart betul AM kan?? kaler purple plak tu. classic beb. Mia macam nak nangis naek moto ngn Faez. bawak vespa style mat rempit. mmg "terbaik" la kan.
Mari kita tgok sapa yang kenaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~~



lepas puas bercam whore tu,kitorang gerak ke cherating :DD. on the way nak sampai sana kami singgah kedai makan otak otak and satar iaitu warung aziz satar. sedap weyh keropok lekor,otak otak and sata dia. rase mcam dia letak dadah pulak dalam tu. gian gile. asik nak makan je. HAHA. best best maakan makan.memang diet habis la kau jaja.mia and lyn baru first time makan bende tu suma. nasib sedap kan mia? huhu.btw, trimas sangat2 dekat syuk. cause dia belanjaaaaaaaaaa makan makan ni. arigato kuzaimas syuk :)




And nowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww, rendam rendam dalampantai timeeeeee!siries lama tak lepak pantai. mandi manda, wuwuuwuw. excited maaaaaaaaaaaaaaa :). Faez paling klaka. Derang cakap faez berenang mcm dugong. Kahkah. Dengan lutut aku injured sebab apitt seret dekat pantai. Thanks byk2 ah apit. Dengan kaki terlanggar pokok. Hadeyyy. Tapi lepak pantai is the best moment for kitorang la.Happy happy :)
Check this out bebeh .~~


jaga2 ada dugong belah kanan uh! huhu

lepas mandi, kitorang makan maakan ikan bakar. agak mahal ah jugak and siries tak berbaloi. dahla serve customer pon lambat.haih. otw balik kitorang ramai sing along lagu2 Hujan. haha. ape kes tah xfm aritu pasang lagu Hujan jeh. so layan~~ malam tu aku kedemaman. haih. tasuka tasuka.then syuk kasi panadol. so sweet! :D.
before bergerak balik mak syuk masak nasi ayam . sedap seyh. hingga menjilat jari kaki la kan. masa makan tuh ayah dia tanye mcm2 soalan plak dengan aku. so, kenelah jadi cm skema skit. jawapan kenelah dalam keadaan sirius.huhu. then gerak balik. salam parents syuk n siblings dia. rasa sedih la pulak. best oooo holiday ni :).before pegi terminal, kitorang pegi east coast mall, lepak2, makan roti boy, amek2 gamba:)





then kitorang gerak balik meninggalkan kuantan :(. sedihhh. taknak balik KL. Kl serabotttttt. huh. sampai kl dalam kul 6 mcmtu.then derang sume cam taknak balik rumah lagi.so suma decide nak lepak kitaro. gaya dah macam foreigner dah gamaknya. dengan beg masing masing besar gile. huhu. lepas makan2 dkt kitaro. masing pun gerak balik.sedihhhh. lyn tak habis habis cakap nak balik kuantan balik. haha. rindu syuk la tuu. huhu. btw, this is the best cny holiday i've ever had! :D. trimas banyak2 kepada family syuk. heart you guys :).






------------------------------------------------------------------------------------------------

Remembering all these bring a big smile to Jaja"s face, and she's hoping her next holiday will be more awesome than this :)

btw, Glory2 Man United! :D


Hawaiiiiii.

Lots of love,
Jaja Karen :)

7 comments:

enyheartsdiamond said...

sumpah i malas baca..i tgok gambar ja..
baju purple u cantik..
vespa tuuu..

omg awesome..
n im totally falling in <3 wit it!
lovely!

jaja kachak. said...

haha neva mind :)
at least you drop sini.
:)

jaja kachak. said...

thanks for you compliment.;)

afiq ohh afiq said...

kau kerja berjalan je kan ja? haha..

jaja kachak. said...

dah kata cutiiiiii hahaha

Lyndz Dyscalculia said...

ahaha sempat nak glory ngan MU kaw! ahaaa

jaja karen said...

messti ah 3-2 kot dgn ac milan. kalau xsilap la. da malam ni pening kepala.~~