20100327

"Abah, orang dah ade boyfriend."







*Iklan untuk Farahain ;)

"Abah, orang dah ade boyfriend."

Bende ni lah yang aku tunggu. Agak agak bila lah aku ade keberanian. Ye. Keberanian dan aku hilang keseganan nak cerita, lepak lepak dengan Abah atau Mama aku cakap pasal boyfriend.


Siries.
Dari kecik sampai besar sekarang ni.Aku TAK pernah cakap pasal boyfriend depan mama. Sebab aku rasa bende tu sangat privasi. Malah lebih membuat aku rasa, geli terhadap diri sendiri.Ego aku tinggi pabila bcakap benda ni. Aku rasa ade satu garis halus menghalang aku untuk terus lek je cakap bende ni depan Abah. Siries aku TAK boleh.Lidah aku kelu. Hati aku sibuk berkata tidak.

So,pada mereka yang dah berani cakap pasal boyfriends depan depan parents. Aku tabik satu kali :)



Bukan macam Kak Long aku,


Time gaduh pun cerita,
Time pg dinner pon cerita,
Time jalan2,
Pegi shopping,
Suma benda pasal dia dgn kakasih dia, dia sibuk cita.
HAHA.
Takpelah.
Kakak kan.
Kalau bantah kang kene lepuk.
Tapi dia kembar aku.
Kembar tarikh lahir.
Dia tua 4 tahun. So aku masih muda bergetah.
and
Available,
Available ok Farah! :D
So guys , cepat buat muka comel.
Sebab saya suka yang comel2 je :D
HAHA.


Kalau balik rumah, Mama tanya.

"Jaja, macam mana berKAWAN dengan budak tu.?Ok.?"

*Dari mana mama tahu aku ade bf pon aku
tatahu.
Ni mesti kak ngah aku stalk aku lagi ni.


Aku dengan muka malas nak jawab,

"Erm. Okay je."

And konversasi kami. Akan berhenti di situ. Takde HUHAHUHA cakap bf aku buat lawak lah, kasi hadiah ke ape. ;)



Dari couple-ada krisis-ada cornflakes(konflik)-sampai break up.Mama aku tatahu satu citer pon pasal aku dan si dia. Oh i mean. Si bekas itu.Sebab aku perahsia. Rahasia kerajaan harus dijaga.


Cuma masa break up, mama aku dapat detect lah aku tgah heart broken.
Sebab.
Biasalah.
Hati tgah frust.Muka ketat je. Kalau mama ajak makan. Aku cakap tamahu. Then melangut atas katil . Termenung. Telinga dengar puisi Cinta Disampahkan.It feels great. Yes. Great.

And mama akan cakap.

"Kecewa lah tu."

Aku just senyum kelat.

*Semoga aku tak mcm tu dah lepas ni. Penatlah.layan perasaan ni.

Apa apa pon. Aku harap membe aku tu. Jangan kecewa pasal cinta. Sebab kita suma ni ada bonding.Apa yang akan jadi pada aku, nanti jadi pada kau juga.. So chill.. Ini masih baru. Kita masih fresh.

Kita sama sama lari,
Sama jalan,
Sama ketawa,
Sama merangkak,
Sama sama ke langit,
Sama sama menangis,

Cuma..
Aku tak sama sama jatuh kerusi mcm kau.
:D
HAHA.

Ok bak kata Siti Amanda,

Bagi aku yang siries sekarang = kahwin.
Selain itu,
itu suma hanya main2.
Eley, taw lah soft with *punk ;)

Oh Oh Oh.


Siapa ada ubat untuk penyakit keliru?
SIRIES SAYA MAHU.


here again DARLING.






12 comments:

afiq ohh afiq said...

*tengah buat muka comel.

jaja karen said...

eh lupa..nak caakap. lepas buat muka comel. kene isi borang J. XD

farrah said...

bongok. jatuh kerusi pon na kene masuk ke? haha.

jaja karen said...

haha bende wajibbbbb :P

nand nasyari said...

hee..~

i love this entry MOST..!!! ;D

jaja karen said...

hahah. thanks nand :D

Amanda said...

kawen beb. ta sabaw. wuwuwuw~

syaf said...

hahah best lah n3 ko kali ni..
aku pon segan nk cite pasal awek2 ni ngan bapak aku...dulu mase time skul ku slalu cite kat mak aku...hahahha mak aku boley layan gak...suke die,,maybe sebab die taw budak2 baru nk up kan, so die pon just layan jo...now die sebok tanye,...segan aku...arghh

jajakaren said...

haha, manda. ehem2. bawak bertenang.

jaja karen said...

hahha syaf, kau pattot segan ah. kene carik yang terbaik. baru cite kat mama and abah okayy

Enna said...

hehe.
kita sama2 lari ye?
bila masa jaja?
;p

jaja karen said...

haha. masa tuh ade sukantara kaann? haha