20100509

Mak aku kot.






Kalau orang tanya aku, ape benda yang automatik boleh kasi aku nangis, aku akan jawab , mak aku.

Kenapa ? Sebab mak aku paling boleh and reti kasi aku nangis. Even satu ayat je dia lontar pada aku. Aku boleh nangis mcm org gila.Walau aku marah mcam mana pon kt dia, lepas tu mesti aku nangis sorang sorang , bila pikir balik, pergh berdosa nya aku.Mula ah pikir nak sujud kaki dia. Siries babe.Lagi2 masa aku form4, masa tu zaman2 rebel. Asik nak mgamuk je. Ade la gaduh jap dgn mak aku smpai lari rumah. Duk umah membe baik aku sminggu. Tapi tu sume dulu2 nye bai. skang tidak lagi! hehe

Dari kecik sampai besa, mak aku mmg brutal ngn aku. HAHA. aku manja lebih kat abah aku.so, mak aku agak strict skit ah ngn aku.Aku ingat ag,masa kecik2 , aku pg gunting langsir sliding door umah aku. Dahla mak aku baru je beli. Tgok2 je langsir tu dah jadi cam pom pom girl. Mak aku terus sound , "kau nak jadi tukang jahit ke ape jaja besa2 nnti?" haha. aku pon buat ah muka paling x bersalah. masa kecik mana tahu pape dol! Start haritu, kalau ade pape barang yang rosak kt umah aku, mmg nama aku paling wanted. sebab mak aku dah mark aku awal2. Even benda tu aku xbuat pon , mak aku akan jerit nama aku dulu.DAYYUM! haahaha.

Paling best mak aku neh bab memasak mmg terer.Penah jugak la menang pertandingan memasak sekali dua. Bangga siot jadi anak die. hehe. tapi aku xleh nak lawan lagi ah kepakaran die uh. Maybe time2 kawen nnti boleh ah kot. Hope so.Tapi kalau tolong mak aku masak, msti aku kene marah , patu mula ah die suh g tgk tv. Tp bile tak tolong die marah lak.Adush. Kalau nak balik rumah, msti aku dah call mak aku awal2, ckp suh die masak lauk fav aku. Balik2 je dapat makan sedap sedap. Sebab tu aku suka balik umah. Makanan kt kl suma xkena dengan tekak aku.Makan sbb xnak kebulur je.Dan beliau sangtlah rajin kemas rumah, stiap dua kali, sapu rumah, mop suma. aku bab ni aku surrender dulu aa. haha. alergic habuk!!

Mak aku juga suka sangat menyanyi kt dapor kalau tengah wat keja.Sume lirik salah x salah die lek je nyanyi. Sampai satu hari membe aku dtg raya, mak aku bleh plak memekak kt dapo, dah la salah lirik. haha. Patu membe2 aku sume sengih2 je. Mak aku kot.Kan salu org ckp, takbaik nyanyi kt dapor en, nnti dpt suami tua kan? HAHA. mak aku telah mmbuktikan kata-kata orang itu semuanya SALAH! abah aku muda dua tahun kot dari mak aku.hehe ;).so jangan pcya tahyul2 ni.:) siap penah jadi juara nasyid kot mak aku. haha. caya ah mak!

And mak aku sangat lah suka tgk "the biggest loser". tapi ajak g gym die malas gak. haha.mak oh mak.kalau aku tanye die, mak orang cntik x? mak aku akan jawab. ala kau cantik pon sbb mak. haha. pergh..trus tgelak aku. haha. tp mmg mak aku cantik pon ;p. mak aku kot.

Aku ingat ag,masa puasa, masa tu aku form 4 kot? ade orang masuk umah aku. kire cm ceroboh a.pagi2 lak tu. dalam kol 8. yang bangangnye dah a masuk umah org tetibe then takut nak kua, g nyorok kt toilet. mak aku terdengar die ketuk2 pintu. kejap agy. mak aku dpt tangkap. mmg jadi lauk lah mamat tu. secukup rasa mak aku kasi. terajang, penampo, luku, cubit, hentak dengan buku2, sume die dpt!sape xsyg anak weh. dahla yang tinggal time tu ladies2 je. aku yang mamai2 bangun, hanya dpt melihat je kejadian bersejarah itu. yang boleh buat time tu, just bagi kata kata hikmat makian je.mmg mak aku kua tanduk gile2 ah time tu. mmg terbaik punyaaa. lepas tu mamat tu mmg kene banned satu family, jangan harap ah dpt dtg umah kitorg agy.you're rock mom!

Kenangan masa kecik2 dulu, mak aku mesti baca doa dekat kepala aku, masa nak pergi exam. amik berkat kan. hehe.masa tu rasa aku manja gile kot.masa takreti iron baju sendiri, mak aku iron baju sekolah aku, lpas tu die lipat dua, aku yang innesen n xreti cover cun, men bantai je pakai. padahal garis tgah siikit nye nampak time tu. haha. rase malu gile bila ingt balik. kalau masa form5 time birthday, aku ckp je nak mp3, mak aku pegi beli. siap hanta trus kt skolah. masa recess, mak aku dtg jumpa aku kt sekolah.bpak la tkjut. ingt kan ade hal ape. haha. rindunye time2 mcmtu.sumpah rindu.hmmm.

and for this year, mother's day , aku n kakak aku buat suprise. beli kek utk mak aku.hehe.seronok2!









HAPPY MOTHER'S DAY, MAAA. MAY GOD ALLWAYS BLESS YOU! I LOVE YOU!

4 comments:

enyheartsdiamond said...

sweetnya jaja! appearance je brutal.. dlm hati ada i-city :)

Jaja Lee said...

hahah. dak aih! ai ayu tahu! hahah
thanks ernie!

sasha.hamzah said...

jaja!! rindu kat kaw la gile!! hahahaha. u wape now? lame ta dgr cite?

Jaja Lee said...

pergh!! sassha! bapak ah lame tak jumpa kau! hahahah. rindu u weh!! i cuti sem lah gila!!