20100622

Keling star,


Life is aint easy.Betul.Aku setuju.Ada kala kita jatuh terduduk , menangis kaw kaw. Sampai taknak makan nasi seminggu.Sampai taknak jumpa sapa sapa. Sampai orang letak McDonalds enam bakul pon kau rilek je layan emo sampai seminggu stret. Ada kala kita happy gila macam tiap tiap sem dapat four flat.Macam esok dapat kahwin dengan anak raja. Macam dapat check enam juta dalam tangan.Kadang kadang seronok tengok membe membe kau gelak ketawa. Lepak mamak. Bahan sana sini. Hilai tawa. Sengih sengih.Gelak sampai tak cukup nafas. Membe kau janji dengan kau macam macam. Sampai langit ke tujuh dia punya janji. Sampai kau terfikir macam mana nak capai.Mungkin sebab kau pendek sgt. Kau simpan janji dia. Dia senyum manis depan kau.Manis macam air sirap kenduri kawin. Kau pecaya dekat dia. Percaya bulat bulat. Kau anggap dia besfren-sampai-mati. Kau muntahkan segala rahsia yang kau takpenah cita kat sapa sapa. Kau cerita segala benda. Jujurnya kau masa tu. Rasa macam kau jumpa the true fren kau.
Senyum senyum. Bila sampai satu hari kau akan rasa palat gila bila kau tahu bff kau tu, dah muntahkan rahsia kau kt suma toilet yang ada. Lepas sorang, sorang die muntahkan.
Segala intan berlian kau die muntah. Rasa palat bukan? Depan kau dia berlakon drama melayu sikit punya baik. Belakang kau die shoot cerita tamil 69 pulak. Seronok kan dapat membe macam itu. Siryesshit. Kau kau semua jangan membe dengan keling. Keling yang darahnya melayu.Sumpah buat busuk scene. So sekarang kau kau semua kene fikir masak masak dulu sebelum suapkan intan berlian kau kau semua dekat sapa sapa. Give them to the one who worth it.

Manusia manusia sekarang ni, kau belanjalah dia Starbucks hari hari, kau layan dia macam anak raja sekalipun, kalau dalam diri dia penuh dengan cerita tamil 69 dengan dendam bodoh tak pasal pasal, lepas kenyang dan muak dengan starbucks kau. Apa lagi,dia muntah la. Dah habis satu toilet. Die pegi toilet lain. Sampai dia rasa perut dia selesa. Mulut die puas mengata.

Kau kau semua cari orang yang takkesah kau belanja teh o ais satu kali sebulan , tapi tarahal nak simpan rahsia berlian kau sampai bila bila. Sampai kau mati.

Oh, i hate you keling star.
You're born to be a loser.
Yes, aku tengah perli kau ni keling star. Perli puas puas. Makan!

6 comments:

an.afiqah said...

again . pelepek dalam lubang hidong saya . saya dah jumpe palat scene tuh . demit keling star !

Jaja Lee said...

tibai dia cukup cukup.

syafiqxsaifullah said...

dalam cicle of fren kie gak keeee?
pegh.
erm...
xterkata aku.
konflik. berantakan semuanya dong!

Jaja Lee said...

kau ingat kau sorang terdiam?
ni la payah kalau dalam hati ada dendam shafiq,
dia bawak busuk dendam tu dekat suma orang.
sakit la kan?

kunalalalala said...

wey aku hidung mcm keling la, tapi aku perangai melayu baik punyerr!

Jaja Lee said...

hidung jek tape. jangan perangai kuna. haha.muaahhh!