20100806

Dua senyum,



I dunno how to pronounce love. How to feel it. How to predict it was a true love or hanya palat semata mata.Which one should i trust? Your words or your smile?Your hands or Your eyes? Bilang pada aku , baby. Cerita pada aku sayang.Ok.Sudah. Diam.



One

Pukul 8 malam.

1 text message received.


"Tim, esok x jadilah. I have no good mood"

"Lah apasal kau lin? Kau period eh?

*diam*

*masam mencuka*

"I got a bad news"

"Apasal? ceritalah."

Lin diam macam biasa. Diam. Tim tunggu jawapan lin. Tapi emosi betina lin sangat emo malam itu. Lin terus diam tanpa jawapan.

Dan kemudian, hati lin lembut juga.
Lin bisik dalam hati hancur dia.

"Yes, i need a shoulder to cry on"

Lin senyum seorang diri. Capai sony cikai dia. Dan,akhirnya nombor Tim dipanggil.

Calling tim..

no respond.

Calling tim..

no respond..

Lin mengeluh. Dia mula tarik selimut. Dia assume Tim sudah tidur.Sebelum tidur dia belek sony cikai dia.

*1 missed call received,Tim*

Lin senyum sampai telinga. Dia dail kembali num Tim.

"Kenapa weh?"

"Saja. Aku tak boleh tidur."

"Ceritalah. Ape masalah?"

"Tak ada apa lah. Kau da makan?"

"Aku baru lepas main game"

Dan perbualan mereka diteruskan tanpa sedikit pon kesedihan ada dalam hati Lin. Conversation mereka terus pergi jauh sehingga panggilan disekat oleh operator.

*Kredit habis.Damn

Lin senyum. senyum sebab kredit habis.




Two


Pukul 5 petang.


"Lyn, aku dekat gc. Kau dekat mana"

" Aku dekat 7e dengan faris."

"Tak ajak ! "

"datang lah sini. baru je sampai lah."

"Nanti lah. Aku nak rokok jap"

"Okay"

"Mana kau?"

"Belakang kau je la lin"

Lin terus jalan. Duduk. dia pandang tim. Oh ramai pula geng tim harinie.Takpelah.
Lama lepas tu. Selepas teh o aishabis. Baru tim datang sapa.

Senyum. Dua dua senyum.

"HAHA kau ok tak ni lin?'

"Okay lah. Aku nampak sakit ke?''

"Okay okay"

"Okay? OK."

*Tim memang tak reti pujuk perempuan. Keras sangat.Hish,

"Faris nak pegi mana lepas ni?"

"taktahu. pegi taman gay jom"

"WOI!"

serentak lin dan tim menjerit.
disertai hilai tawa faris.

"Jum lah gerak. Aku dah lama tak sumbangkan suara ni"

"Okay"

Lin senyum. Tim tak nampak. *cair.

Selepas berbelas belas sumbang disumbangkan, mereka pergi minum dan rokok. Dari isu kak bedah jual kain ela, hingga isu isu anjing dan kucing malaysia. Semua mereka bantai cerita.

Dalam satu saat. Lin senyum. And terdiam.Tim was holding her hand.
The touch and the feeling was so different.

dalam hati lin kata

"Oh stop it lin. He isnt yours."

"Senyum lagi Tim. Kau buat aku happy"

"Oh senyum lagi darling. Your smile heals me"

Tapi lin senyum lagi. Wish he was hers.

Tapi Lin tahu. dia takkan dapat. siapa mahu jiwa gila macam dia?

Berjam jam juga mereka bantai bercerita. Hanya lin tahu, how happy she was.

"LIMA MINIT SEBELUM BALIK"

"Lin sini kejap"

"Apa?"

Dush.

Tim ketuk dahi Lin.

HAHA.

Tim ketawa.

"Siot kau tim"

Lin senyum lagi. Kenapa dengan lin ?

Lin kata pada Tim

"You know something? You will be act like a fool in front of someone who likes. You just got blurred and stuck in the middle. Not as cool as always"

"Yeke? entahlah.hati dah kering"

Tim jawab dengan muka takde perasaan. Dia punya pengalaman yang gelap mungkin.




Lin cakap dalam hati.

"ALAAAAAAA ;'("

Lin salam Tim.

And their hands are apart now.

Three.

*Lin semakin suka senyum sekarang ini*

Ok.These wasnt a love because Tim wasnt Lin's.

Please, keep smiling to Lin, Tim.

Just keep smiling.

Sekian.









4 comments:

EIJABEBEH said...

this is good and give me such a nice feeling!

Jaja Lee said...

such a nice feeling? thanks eija. :)

an.afiqah said...

flying :")

Jaja Lee said...

flying? jangat jauh jauh sgt taw