20100817

Kaku,







Lin masuk bilik. Hempas segala barang barang nya. Mungkin dia period hari itu atau mungkin shes having a bad day.Emosi turun naik macam roller coaster. Tak pernah nye nak chill. Padan muka sapa yang cari pasal dengan dia hari itu .Mungkin lah dia period. Kalau tak period lu orang jangan salahkan gua pulak. Gua assume je.




Lin fucked up dengan diri dia sendiri sebenarnya. Entah tidak tahu kenapa. Hari ini dia texting texting dengan Tim, tapi dia kaku semacam. Rasa bebal yang berbakul bakul. Tim cakap hai balik pon Lin jadi kaku mcm nampak hantu .




"Sial lah!"


Bentak Lin seorang diri.




"Kenapa aku kaku macam bangang sangat ni. Apa yang mamat tu dah spell dekat aku hah?"




Lin monolog sendirian.




Lin ingat lagi..


Masa on the way balik rumah dia text Tim..




1 message sending...




"Hai Tim."




Satu titik diletakkan. Tanda malu dan pura pura kuat.Padahal nervous macam gila hapa tah.


Dalam hati Lin berharap cepat lah Tim reply. Mungkin Lin rindu gamaknya.Boleh ke macam tu?




Two minutes later,




"Hai Lin"




Lin melompat lompat macam budak tadika dapat rebut gula gula banyak banyak.




Tapi selepas itu Lin kaku. Puas dia pikir. Apa yang dia patut cakap pada si Tim kasi mereka terus berkonvisasi tanpa henti.




Tapi Lin buntu.




Buntu


dan


buntu.






"aaaargghhh"






Takkan Lin nak text .




"Tgh buat apa?"




Klise ok. Amat membosankan.




Akhirnya Lin decide, untuk biarkan saja begitu. Sampai dia tertidur.






Pukul 8 malam.


"Rindu pulak"




Kata Lin.




1 message sending..




"Hai Tim."






Sekali lagi satu titik diletakkan. Tanda pura pura kuat, padahal malu.




*Lin jarang menghantar text hai kepada sesiapa. Oleh itu. ini sangat Rare.




"Hai Lin"




Sekali lagi Tim membalas text message Lin. Dan sekali lagi Lin kaku. Apa bodoh tah minah ni dapat text pon jadi kaku.






Bodoh.




Lin diam lagi. Dia letak handphone soni cikai nya jauh jauh. Lepas itu dia ambil kembali.


Tapi still,


KAKU,


Blur.




Lin pergi dapur. Ambil makanan. On TV. Tapi still, dia takde idea.




Kenapa dengan Lin?




Dia rindu Tim. Tapi dia tatahu nak kata apa. Dia speechless.




"Ah cilaka!"




Kata lin sebelum dia tidur.






*Sesungguhnya hanya dengan satu text message sahaja hati lin boleh jadi kaku.


TANPA SEBAB.






*sedang memainkan creep - radiohead.






4 comments:

esumi-lynn said...

comel. haha. blog kau pun da bunge2 ni ja oiii. haha. comel. :p

Jaja Lee said...

haha membungakan perasaan besi. haha :p

esumi-lynn said...

haha. apesal entah aku terbayang tiang elektrik pakai skirt. haha. adoi.

good for you babe. :)

Jaja Lee said...

tiang elektrik pakai skirt? gahahaha.