20101125

Melayu punya pasal gua tulis,


Aku melayu.Dia melayu.Kau melayu.Kau kau semua melayu.
Kak senah,Cik peah,Tok wan kau,Makcik sedara kau,Pak cik Ongah kau,boyfriend kau semua melayu,kecuali Jimmy la sebab dia macam macha sikit.Sikit je la.err I love you Jimmy.
Paham?Kau kau aku aku semua MELAYU.
Tapi kenapa ada sesetengah dari kita,i mean 80% of us still membuktikan bahawa stigma
"melayu-sama-melayu-memang-dengki-sesama-sendiri-and-tak-boleh-tengok-bangsa-sendiri-maju".

Betul kan?Tak percaya?Was was dengan kata kata aku? Semua nya sudah terbukti bila ramai ramai gila gila manusia manusia yang dekat Facebook sekarang yang berbangsa Melayu dok mencaci kutuk apa segala bagai pasal Dr Rozmey yang target filem dia sampai 4ojuta punya pergi tu.Group dia pon dah bersepah sepah kan benci benci dia.And aku bet bangsa lain gelak je la tengok perangai orang melayu yang dengki tak pasal pasal.Cina india semua dah maju tinggalkan kita.And kita? Still stick with the behaviour which like to criticize other's people do.Like hey, cuba korang fikir dari sudut positif,dia target dapat 40juta memang la macam out of mind and tak munasabah langsung,tapi ini membuktikan dia ni seorang yang bercita cita tinggi, ambitious,yakin dengan diri which good to himself and good to ourselves to look up for him.We,as a Malay too, should proud to have one Malay guy like him.Kering je buat statement target berjuta juta.Dia kaya.And u guys knew it.So whats the big deal.Let him be.Why would we give him a bad fuck?We should respect him.Are you guys just been blind from what he wanna do seriously?He wanna be good,be the top one in business industry,in film industry.Cant you guys fucking see that? Open your please.Just once,please.The one who create a group on facebook just to let people out there to hate him is just lifeless and full of jeaolusy which really not good and it shown that you are so not educated.Aku bukan sebelah kan dr rozmey sebab aku dapat duit beriban riban.Im telling this because i hate this disease.This malay disease which suka dengki sesama sendiri.Come on.Make a big changes guys.Its 2010.Not 80's or 90's.Be supportive to other people.Dont trying to let him or her down.That is really not cool ya.Even if you guys dont like his hairstyle,but please,be nice to what good to us.Cuba belajar jangan suka kritik orang.Learn to help and to support.And see world in different way please, because world is sphere.There are many ways of thinking.Not just one.Be nice beautiful people,please.Peace.


I too,Malay,
Jaja Lee.


4 comments:

MéuzAngelo™ XXIII said...

selagi dia x tukar style rambut dai yg mcm celaka tu, aku x sokong.. haha

nk kutip 40juta? boleh sgt la.. tapi poster filem tu jgn ade muke dia.. konfem laku

Cik Jaja Lee said...

Macam style rambut kau cun je kan haha.
Ala come on la.Dia just cakap je 40 juta. Mmg la takkan dapat kalau tayang kat malaysia.

shah amirul said...

40 juta rupiah :D

Cik Jaja Lee said...

haha