20110226

Keep,

Kau kau dan aku aku semua dilahirkan untuk menjadi kau.Dan aku menjadi aku.Yes,memang kita disuruh untuk bersosial untuk ada pengalaman dalam hidup.But in a way,kau kena pikir juga,dan kau harus ada map untuk tidak sesat dalam bersosial.Sebab kalau kau tak ada map,dari bersosial kau jadi SO-SIAL.
Dan sial sial kau itu akan effect orang di sekeliling kau.Sebagai manusia yang sudah hidup 21 tahun.Ramai orang aku dah jumpa.I mean,aku jumpa dan kenal.Dan ya,dari apa yang aku jumpa dan rasa,age really cant define one maturity.Bagi aku umur tu tak ada value.Kalau kau yang sudah di paras umur boleh kahwin,tapi kau act macam baru dapat result PMR.Apa cerita beb?
Kalau budak budak baru lepas PMR boleh fikir lagi matang dari kau,aku rasa kau patut buang rasa tak tahu malu kau sekarang.Dan dari apa yang aku rasa juga,kalau kau nak tahu kau strong tahap mana,semua itu kau akan dapat tahu bila kau boleh tempuh sesuatu hari paling cilaka dalam hidup kau seorang diri.All alone.Tak ada sapa tolong.Tak ada sapa tahu apa kau rasa.Kalau kau boleh hadap setiap najis dan nanah yang dilempar oleh jilaka jilaka dunia seorang diri,itu sudah cukup bukti kau strong.And it is fucking yes,a loner is not loser at all.Its a winner.Fucking winner.Keep that peeps.

2 comments:

dochi said...

what should I says ? u still the best lah .

Cik Jaja Lee said...

what should i respond?terima kasih daun keladi.