20100116

hypocrite-ing

bende ni kalau aku cakap , takut ramai yang terasa pulak.tapi benda dah jadi kat aku banyak kali. dan kau kau suma pown kena jugak kan. tipu kalau tak penah rasa kes kes hipokrit, backstab ni suma.yes, backstabbers are all around. beware guys. nak dekat 20 tahun aku hidup. sakit kena dengan membe2 (terma kawan mana pakai sangat en skarang).dan yes, for me, everyone is hypocrite. bagi aku, kalau kau tak hipokrit , kau tak buleh hidup. jangan nak kata .eh aku tak hipokrit. mana ada orang hipokrit mengaku hipokrit? kan? macam orang yang mencuri jugak lah. ade ke orang mencuri mengaku dia mencuri. semua orang hipokrit. dengan kawan kawan, dengan family dengan sape2 saja. dan bagi aku hipokrit ni, ade certain2 utk kebaikan. nak jaga hati membe kan. kene ah hipokrit. silap2 hari bulan nanti kau yang kene pulau. kau hidup sorang2. kau jugak mengagau cari membe. ape cer? ye lah. orang sekarang ni. mana nak denga kebenaran. cakap stret skit mula lah tacing. tapi aku suka cakap stret. sebab bagi aku. kebenaran tu paling indah even dia sakit sangat. serius. buat apa kau nak sorok2 kan kebenaran. kalau tak suka , cakap tak suka. apa susah?kan? sekarang ada dua tiga membe aku yang cakap stret depan aku. biar. aku suka. lebih senang mcm tu. kalau stok cakap nak manje2. nampak sgt fake depan aku. annoying lah.


bak kata membe aku, bia stret tapi jujur. bia pedas tapi betul.percayalah. kadang2, kawan yang ckap pedas2 ngn kau ni. sayang dengan kau.drpd dia fake depan kau. tapi belakang. mak aih. macam lancaau mulut.


azan, kawan aku yang agak hardcore tu pon boleh kuakan ayat2 jiwang dia. pelik pulak aku. dia cakap frens didnt own u, yu own them. hahah. terbaik! aku pegang sampai skang.


beritahu aku, bapa ramai kawan kau yang sanggup tegur kau,

"hodoh doe baju kau arinie"
"ade mcm slack sikit la page kau ni"

sume ckap cantik je kan. komen gamba kat mys , yang hodoh pon cakap cantik.gile fake.

Gile.

siries, kalau kau tak hipokrit, kau x ley hidup.
ade org tye, kau tacing ke ja?
eh tak la. aku ok jek.
padahal dalam hati.
Gile panas.
Kau takut nak cakap kau marah, sebab takut membe bengang balik kan?
Kau takut nak ckp bende tu x betul, sebab takut awek kau lari kan?
Kau takut nak cakap membe kau tu menyusahkan kau selama ni, just because kau takut dia taknak membe ngn kau dah?
Sebab tu sume orang hipokrit, takut hilang sume bende yang dia ada.


Inilah dunia.
Kalau ade pon, dah kumpul lama point, baru nak meletup. Itu salu jadi kat typical malay girl sekarang.

Sumpah aku busan dengan bende tu suma.
Busan gile.

Buat baik gila babi. Tapi. Membe kau sendiri cakap kau mcm haram perangai.

Everyone should be hypocrite now, if not you are killing yourself everyday.
Dah penat jadi baik.

*currently listening to in certain circumstances- The Otherside Orchestra.


*Alfatihah untuk Pak cik guard Uniten (yang aku tataw nama), semoga rohnya dicucuri rahmat . Amin.

*World is getting cruel now.



Loves,
Jaja Karen

8 comments:

farrah said...

aha. ja. entry terbaik. :)
world gettin cruel, people gettin cruel.

sampai kadang2 aku rasa, dalam blog pon kiter da jadi hipokrit sebenarnye sebab na jaga hati orang tana mereke2 tacing. kan ja?

jaja karen said...

hhahaah thnx bebeh. nak jaga hati sgt pon takley. hati kita sapa nak jaga?

afiq ohh afiq said...

pigi mam sama orang yang tak boleh terima kenyataan.. kita tak boleh menyenangkan hati semua orang ja..

*currently listening to eksperimentasi elektro cinta-TOO

jaja karen said...

yeah pgi mam sama mereka. betul ckp kau doe. susah susah..


*wahhhh ko da layan TOO gak? terbaik!

nand nasyari said...

hipokrit brtmpat... ahahaha..
i pon hipokrit gak doe..
tp mostly..mmg sesape kene ayat stret dr nand kompem tacing..
at least sminggu..haha

jaja karen said...

hahahhaa. gile la tacing smingguuuu

illehyana said...

benci kalau bd yg melibatkn kawan mkn kawan..hypocrite..sume bd ni la..da besa tp mcm bdk2!haih..stress!xsuke bd cni..

jaja karen said...

thats why kite kene pandaicari kawan. jgn strees. bukan anda sorang je yang face benda ni semua illehyana ;)