20100713

Boleh takda hal,





Lesen dah ada.So,aku dah ada lesen yang cukup kukuh dan besar untuk aku hilang seorang diri.Yes.Kadang kadang, aku suka sorang sorang. Lebih secure. Memang dari start dapat aku dah nekad, nak drive jauh - jauh. Yes. Im kinda like travel too far. Far from everyone. Sebab bagi aku, pengalaman itu seronok. Sebab bagi aku , kalau kau kau semua travel, kau tahu macam mana tempat orang, kau tahu banyak lagi perangai manusia manusia atas muka bumi. Kau tahu macam mana nak handle orang. Kau buat mistake. Takpa. Semua itu learning. Sebab bagi aku, selagi kau tak buat mistake, kau takkan dapat belajar apa apa.I have learn so much about life when i was having a long hard times.Like siriesly a long. Sirius.Aku penah kena pulau berbulan bulan.Aku penah kene maki depan depan.Aku penah kene rush dengan cikgu disiplin sebab aku buat tattoo.Aku penah pulang ke rumah dari KL sorang diri. Malam pekat. Yang dimana sikit lagi aku hampir kene culik.Aku penah ada dua ringgit untuk sebulan hidup.Aku penah rasa semua itu.Dan aku paling percaya pada karma. Jujur cakap hidup aku tak seindah kau kau semua. Aku lebih banyak rasa hate dari love. Aku lebih banyak rasa keras dari lembut. Aku lebih banyak rasa pahit dari manis. Aku lebih banyak rasa susah dari senang. Aku lebih banyak rasa kopi dari orange juice.Senang hidup aku banyak dikelilingi dengan prinsip pandai-pandai hidup. Dari uniten pergi ke bts, hujan penuh , jammed. BB, bawa ke selayang, nz wangsa maju, dan akhir sekali aku nekad. Aku mahu juga ke sekinchan. Siries. Aku tak percaya. Perjalanan yang bermula pukul 4 pagi. Dimana semua makhluk tuhan yang normal sedang nyenyak tidur,aku nekad mahu kesana. Dah agak. Episod sesat mesti terselit dalam perjalanan. Siries aku dah malas pergi klang. Macam keling jalan. Signboard entah mana mana ceruk dia simpan. Lain kali pakai otak bukan lutut kalau nak buat jalan. tiga empat jam juga makan masa kesana. Aku lalu balik kuala selangor.Kali ini tanpa Abah disisi sebab aku drive sendiri. Aku mcm tak percaya. Siries. (lagi!) Teringat masa masa kecik kecik dulu. Kuala selangor ni dah macam kampung kedua. Banyak juga perubahan. Kenangan cari kerang dekat pantai remis tu memang unforgettable. Best jadi budak kampung ni. Banyak pengalaman.Lebih kurang 8 pagi. Sampai juga sekinchan. Ada satu benda yang buat hati aku damai pagi tu. Sawah padi. Macam ada magis bila aku tengok benda tu semua. Rasa nak menangis. Rasa nak senyum puas puas. Indahnya ciptaan Tuhan. Apa perasaan kau? Kalau pagi pagi kau drive atas jalan yang stret dan kiri kanan kau penuh dengan sawah padi yang paling indah ditambah dengan sunrise yang seksi? Kalau kau kata biasa biasa saja, kau freak.
Terimaseh kepada iftaz mardi sebab sanggup tak tido semata mata tunggu aku datang . Timaseh weh iftaz. Jasamu dikenang. Oh yes, aku nak datang sekinchan lagi. Culik aku please and bawak aku kesana.


Yes , imma beach lover-sunrise-sunset lover,imma sawah padi lover , cause they do heal me, which is you cant do as well as them.



"Ijazah terbaik datangnya dari jalanan, dari pengalaman bercakar dan bersalaman"

6 comments:

Redz da Tsar said...

boleh la bawak aku jalan-jalan kat jerantut nanti... hehe

Jaja Lee said...

hahha tempat sendirik pon nak suruh aku bawak! cess.

syaf said...

kaw wanita yg tabah...aku kagum

Jaja Lee said...

aku kuat nangis la. haha. okay thanks weyh :)

+aNa baNana+ said...

hebat!

Jaja Lee said...

:O thanks anna.